Sumi vrea definitivarea lotului pina la plecarea in Antalya


Fără Alex Chipciu, transferat la Steaua, şi cu Marian Cristescu, pe picior de plecare la Universitatea Cluj, lotul „galben-negrilor” s-a reunit ieri. La primul antrenament au participat 26 de jucători.

Potrivit antrenorului Marius Şumudică, în perioada următoare vor mai veni încă doi-trei fotbalişti noi: „Am adus un mijlocaş liberian, Dulee Johnson, pe care l-am dorit şi în perioada în care activam la Rapid, şi un fundaş central portughez, Diogo Silva, fost căpitan al echipei Gloria Buzău. Am în vizor şi doi jucători de la Astra, pe care aş vrea să-i iau la Braşov. Cei care vor veni şi vor face parte din lotul nostru vor ridica nivelul jocului”. Conducerea grupării „stegare” a subliniat că stranierii menţionaţi, care au ajuns aseară la poalele Tâmpei, sunt în probe în prima fază.
Totodată, „Şumi” a promis că echipa va arăta bine, mai ales după pregătirea de iarnă: „I-am rugat, atât pe patronul Ioan Nicolae, cât şi pe directorul general Aurelian Băbuţan să facem eforturile necesare, astfel încât, până la plecarea în cantonamentul din Antalya, să avem lotul complet, să fim compacţi, astfel încât să putem munci cel puţin o lună împreună, pentru a avea o exprimare consistentă la începutul părţii secunde a campionatului”.
Pe de altă parte, antrenorul principal a declarat că va renunţa la câţiva jucători, care nu au valoarea necesară pentru a evolua la FC Braşov.

Gata cu excursiile
Marius Şumudică a afirmat că plecarea lui Alex Chipciu la Steaua, precum şi posibila despărţire de Marian Cristescu lasă „găuri”. De altfel, el a susţinut ieri că va încerca să-l ţină pe Cristescu la FC Braşov până în vară, dar, dacă transferul lui acum la Universitatea Cluj va fi benefic clubului „galben-negru”, singura soluţie ar fi să fie adus un alt jucător de valoare pe post. Totuşi, interlocutorul a apreciat că, având în vedere actualul lot, precum şi posibilele achiziţii, nu se gândeşte la retrogradare.
Pe de altă parte, el a afirmat că îşi doreşte ca FC Braşov să devină o echipă de temut, „nu una care să meargă în deplasări doar în excursie. Trebuie să devenim o formaţie constantă în ceea ce priveşte apariţiile pe prima scenă a fotbalului românesc şi, din punctul acesta de vedere, voi face tot ce este posibil. Îmi doresc să duc la bun sfârşit această muncă şi să continuu încă un an”.

Un macedonean, aproape de FC Braşov
FC Braşov negociază transferul lui Baze Ilijoski (27 de ani), un atacant macedonean de la Metalurg Skopje. În decursul carierei, el a mai jucat la două grupări din Coreea de Sud, Incheon United şi Gangwon. Fotbalistul este aşteptat pe marţi-miercuri la Braşov, preşedintele executiv Iosif Kovacs relatând că achiziţia acestuia este aproape de a fi perfectată.     (M.V.)

Radu COLŢEA


Leave a Reply

Your email address will not be published.