Cred în salvarea de la retrogradare


• Fotbaliştii de la FC Braşov sînt optimişti în ceea ce priveşte clasarea de la finalul campionatului
• „Ne vom îndeplini obiectivul la finalul acestui campionat“, spunea Cristi Ionescu

Sînt convinşi că nu le va fi uşor în retur, dar asta nu îi împiedică să fie optimişti şi să creadă în îndeplinirea obiectivului, şi anume salvarea de la retrogradare. Ieri, la vizita medicală, fundaşul Cristi Ionescu spunea că echipa a suferit o pierdere importantă prin plecarea lui Alexandru Chipciu, dar are încredere că se vor descurca şi fără el şi că se vor salva de la retrogradare. „Urmează o perioadă grea pentru noi, în care va trebui să acumulăm cît mai multă forţă şi rezistenţă. Cred că FC Braşov îşi va îndeplini obiectivul, salvarea de la retrogradare. Plecarea lui Chipciu este importantă, însă fotbalul este un joc colectiv şi cel care îi va lua locul va trebui să dea randamentul aşteptat, alături de toată echipa. Şi Cristescu este un jucător important pentru echipă, vom vedea dacă pleacă acum sau mai stă pînă la vară. Acest lucru va fi cu siguranţă rezolvat la nivelul conducerii clubului”.

„O să ne descurcăm şi fără Chipciu“

La rîndul lui, fundaşul Cristian Munteanu este de părere că el şi coechipierii lui nu trebuie să se gîndească doar la evitarea retrogradării, ci chiar la o clasare cît mai bună la finalul sezonului. „Ne-am angrenat la un nou început, şi urmează o perioadă foarte grea, care nu ne place, însă fară de care nu putem să mergem mai departe. Sînt sigur că echipa va avea o prestaţie bună în viitorul sezon dar nu trebuie să ne gîndim la salvarea de la retrogradare, ci la o poziţie mult mai sus în clasament. Este adevărat că plecarea lui Chipciu este o pierdere, însă fiecare jucător ştie ce este mai bine pentru el şi îşi alege viitorul aşa cum doreşte. Va trebui să ne descurcăm fără el. Sînt sigur că Alex se va impune la Steaua, îşi va impune stilul şi tehnica şi acolo”.

A sosit Diogo Silva

La echipă a ajuns luni seară şi portughezul Diogo Silva, care a făcut vizitza medicală cu prima parte a lotului lui FC Braşov. „Am mai jucat în România, cunosc bine fotbalul de aici. Acum am venit la Braşov, să ajut echipa din acest oraş. Mă cunosc destul de bine cu antrenorul şi sînt convins că vom face aici un grup unit, care să obţină rezultate bune. Cred că FC Braşov se va salva de la retrogradare”.

Dulee nu mai vine, dar aşteaptă alţi 5-6 jucători

Luni seară a fost aşteptat la Braşov şi liberianul Dulee, care nu a ajuns încă. Ba mai mult, oficialii braşoveni nu au reuşit să a legătura cu el, astfel că au decis să nici nu îl mai caute. „Am promisiuni că săptămîna viitoatre vor ajunge la Braşov cinci-şase jucători, astfel că, pînă plecăm în cantonament vom putea să definitivăm şi lotul“, spunea antrenorul Marius Şumudică.

Prima „tură“, la vizita medicală

14 jucatori de la FC Braşov au efectuat, marţi dimineaţă, vizita medicală, la ambulatoriul de specialitate medicină sportivă Astra. La testele coordonate de medicul Gheorghe Popa au participat următorii jucători: Felgueiras, Godinho, Distefano, Velayos, Hadnagy, Machado, Buga, Diogo Silva, Cristi Ionescu, Bruno Madeira, Majernik, Cristi Munteanu, Mateiu, Ciupe. Toţi fotbaliştii au trecut testele medicale şi au fost declaraţi apţi pentru efort. Ceilalţi jucători din lot vor efectua vizita medicală în această dimineaţa.

La Braşov, pînă în 25 ianuarie

Fotbaliştii de la FC Braşov îşi continuă pregătirea la Braşov pînă în 25 ianuarie, urmînd ca în perioada 26 ianuarie – 15 februarie, echipa să se afle în cantonament în Antalya. În Turcia, echipa antrenată de Marius Şumudică va disputa şase meciuri amicale, după următorul program: 30 ianuarie: FC Braşov – GKS Belchatow (Polonia), 2 februarie: FC Braşov – Sigma Olomouc (Cehia), 5 februarie: FC Braşov – Slavia Sofia (Bulgaria), 8 februarie: FC Braşov – FC Slovacko (Cehia), 10 februarie: FC Braşov – Ujpest Budapesta (Ungaria), 13 februarie: FC Braşov – FK Jakodina (Serbia).

Melania Gavrila (Monitorul Expres)

Leave a Reply

Your email address will not be published.