Promite un retur la fel de bun


• Portarul lui FC Braşov, Mario Felgueiras, este convins că braşovenii se pot clasa în primele zece echipe la finalul campionatului
• „Am încredere în jucătorii care au venit şi cred că putem forma un grup puternic“, spunea Felgueiras

A fost votat de fanii braşoveni cel mai bun jucător de la FC Braşov în prima parte a campionatului şi este încrezător că va avea prestaţii la fel de bune. Ba mai mult, portarul Mario Felgueiras este convins că alături de colegii lui se vor clasa la finalul campionatului în primele zece echipe, chiar dacă FC Braşov a pierdut în această iarnă doi jucători de bază, Alexandru Chipciu şi Marian Cristescu. „Chiar dacă au plecat Chipciu şi Cristescu, doi dintre jucătorii de bază ai echipei în turul campionatului, eu am încredere în jucătorii care au venit şi cred că putem forma un grup puternic la Braşov. Pe Davide Dias îl cunosc foarte bine pentru că am fost coechipieri la echipa naţională de juniori. Este un jucător bun care va aduce un plus de valoare echipei. Cu o pregătire bună cred că putem termina acest campionat în primele zece echipe. Avem o echipă bună şi un antrenor care ştie să ne motiveze la antrenamente şi meciuri“, spunea Felgueiras.

A mai făcut stagii lungi

Portarul braşovenilor nu se află la primul stagiu foarte lung din cariera lui, în trecut petrecînd chiar şi o lună în cantonament. „Acest stagiu din Antalya nu este cel mai lung pentru mine, pentru că am stat în urmă cu cîţiva ani, într-un cantonament de o lună de zile cu echipa naţională Under 19 a Portugaliei, înaintea unui Campionat Mondial. A fost extrem de greu, însă în viaţă de fotbalist trebuie să faci şi astfel de sacrificii“, a declarat Mario Felgueiras pentru site-ul oficial al clubului.

Votat jucătorul turului

Mario Felgueiras a fost votat jucătorul turului de campionat în sondajul iniţiat pe site-ul oficial al clubului, pe locurile următoare clasîndu-se Alexandru Chipciu şi Marian Cristescu. „Mă bucură sincer faptul că fanii braşoveni apreciază evoluţiile mele din prima parte a campionatului. La fiecare meci încerc să dau totul şi să apăr cît mai bine. Cu toţii ne dorim să avem un retur bun şi să obţinem cît mai multe puncte şi cum spuneam, am încredere că vom reuşi ce ne-am propus“.

A făcut podiumul portarilor din liga întîi

Portarul portughez consideră că liga întîi are mulţi portari de valoare, cel mai valoros fiind Dani Coman, care în trecut a apărat şi poarta Braşovului. „Cu siguranţă în fotbalul românesc sînt mulţi jucători şi portari de valoare. Cei mai buni mi se par Dani Coman de la Rapid, Bălgrădean de la Dinamo şi Beto de la CFR Cluj.“

Astăzi, primul amical cu Torpedo Kutaisi

Altfel, FC Braşov va disputa miercuri primul meci de verificare din cantonamentul pe care îl desfăşoară în Antalya, cu Torpedo Kutaisi, formaţie clasată pe locul doi în campionatul Georgiei. Partida se va disputa la baza sportiva Wow Football Center şi va începe la ora 15.30. Braşovenii au avut ieri dimineaţă o şedinţă de pregătire la baza sportivă Papillon Sports Center. Primul antrenament al zilei a avut un conţinut fizic în care jucătorii braşoveni au efectuat mai multe serii de alergări, iar portarii Felgueiras, Godinho şi Iacob s-au pregătit separat cu antrenorul Andrei Şanta. Ieri, după amiază, braşovenii au mai făcut un antrenament, de această dată tehnico-tactic.

Ilijoski şi Udoji s-au antrenat cu echipa

La antrenamentul de marţi, au participat şi cei doi jucători care au sosit luni seară în cantonamentul din Antalya, macedoneanul Ilijoski şi nigerianul Udoji.
Singurii fotbalişti care nu au efectuat antrenament cu echipa au fost Ricardo Machado şi Javier Velayos, ultimul suferind o uşoară accidentare la genunchi la antrenamentul de luni seara.

Melania GAVRILĂ (monitorulexpres.ro)

Leave a Reply

Your email address will not be published.