Nuño Viveiros îi vede pe „stegari” în top


Deşi emoţiile retrogradării nu au dispărut încă, mijlocaşul „galben-negrilor” Nuño Viveiros nu are emoţii în acest sens, gândindu-se chiar la o clasare între primele opt grupări din Liga 1:

„Tragem tare la antrenamente, pentru a fi cât mai buni în partea a doua a sezonului. În primele etape ne vom duela cu Pandurii Tg. Jiu şi Sportul Studenţesc, iar noi ne propunem să obţinem şase puncte. Cei de la Pandurii au fost revelaţia turului, însă eu cred că avem o echipă mai valoroasă. Vrem să câştigăm, întrucât este important să avem un start bun. Avem valoare şi cred că putem termina campionatul între primele 7-8 formaţii”.

Nuño Viveiros a vorbit şi despre fotbalul de pe plaiurile mioritice: „Valorea fotbalului românesc a crescut în ultimii ani. În Portugalia sunt doar trei grupări care se luptă în fiecare an la titlu; în schimb, în România sunt şase-şapte. Ce nu îmi place este că patronii şi preşedinţii cluburilor sunt tot timpul la televizor. Fotbalul este al jucătorilor şi ei trebuie să fie actorii principali. În schimb, suporterii formaţiilor din România sunt mai pătimaşi. Aş vrea ca în retur fanii lui FC Braşov să vină în număr cât mai mare la stadion şi să fie alături de noi. Nu vreau să promit multe lucruri, însă ştiu că voi fi la fel de muncitor şi voi da totul pe teren la fiecare meci. Sunt în România de patru ani şi cred că lumea a văzut că am calitate”.

Coleg cu Cristiano Ronaldo
Altfel, Nuño Viveiros a menţionat că a avut ocazia să evolueze alături de unul dintre cei mai buni fotbalişti de pe planetă, conaţionalul său Cristiano Ronaldo: „Am fost coleg cu Cristiano Ronaldo la echipa naţională Under 20 a Portugaliei şi chiar am câştigat un turneu, la Toulon. În acea selecţionată a fost şi Davide Dias. Încă de atunci Ronaldo era nebun după fotbal şi muncea enorm. La antrenamente, dacă dădea un gol, se bucura ca şi cum ar fi câştigat Liga Campionilor. În schimb, atunci când pierdea, se consuma foarte mult”.

Astăzi, al doilea amical
FC Braşov va susţine astăzi al doilea meci-test în cantoanemntul din Antalya. De la orele 15.30, „galben-negrii” se vor duela cu GKS Belchatow, ocupanta poziţiei a 13-a în prima ligă din Polonia. Partida va avea loc la baza sportivă a Hotelului „Rixos” din Lara.

Lucian POP mytex.ro

, ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.