Eu si Dl. patron I.Nicolaie


 

 Ce am eu in comun cu Dl.I. Nicolaie ? Pai cam nimic, doar ca-mi aduc aminte cum faceam munca patriotica pe santierul din Poiana Brasov, alaturi de liceenii brasoveni. Dinsul si-a cumparat ce-a vrut de pe-acolo. Mai tirziu am lucrat in fabricile pe care tot dumnealui le-a cumparat. Tin de ceva vreme la clubul si echipa de fotbal Steagul Rosu, acelasi Dl.I. Nicolaie , le-a cumparat.

 Asa ca as putea spune , in gluma, ca suntem cunostinte mai vechi. In realitate, vorba cintecului : „ne cunoastem din vedere“. Credeti cumva ca-l invidiez ? Nici vorba, Doamne fereste, din contra ii doresc multa sanatate si la mai mare.

Altul probabil ar fi facut mai bine sau mai mult, sau viceversa.

 In ce priveste echipa de fotbal, nu pot sa nu vad investitiile si conditiile create sportivilor si personalului din administratie. Sa speram ca nu se vor opri in acest stadiu.

Ce ma bucura in mod deosebit este ca Dl. patron se pare ca a inteles ca daca vrea un stadion plin la meciuri, trebuie sa reinvie spiritul care a atras asa de multi suporteri linga echipa, egal cit de bine sau prost a jucat. Un asemenea potential suporter va fi linga echipa in conditiile in care clubul il respecta si ii ofera posibilitati civilizate de a se manifesta, in ziua meciului, pe stadion si in afara lui. Noi astia mai „adulti“ ne-am straduit cit am putut sa tinem steagul sus si sa aparam cu strasnicie si onoare : Brasovul, muntele, echipa.

 Participarea la turneele de copii si juniori nationale si internationale, infiintarea echipei a 2-a (probabil fosta tineret-sperante) si oficializarea imnului, sunt ultimele evenimente care imi dovedesc ca Dl. patron s-a pus pe sinele cele bune care-l pot duce impreuna cu suporterii spre succes.

Eu nu stiu ce ti se ureaza cind iti cumperi o echipa de fotbal. Probabil : s-o stapinesti sanatos, sa n-o retrogadezi niciodata, sa iei cupa campionilor cu ea samd. Stiu doar ca daca aparea cineva nou in galerie i se ura simplu: „bun venit“.

Ca un stegar mai vechi ii fac loc simbolic D-lui. patron intr-o tribuna imaginara a stegarilor si ii spun simplu , ca pe vremuri: „bun venit“.

Hai ai nostri, hai Steagul Rosu !

 

P.S.

 Acest text a fost scris inainte de hotarirea luata de Dl. patron de a anula unilateral abonamentele de la peluza. Sper sa-si retraga aceasta intentie cit de repede posibil, altfel isi face singur un deserviciu imens, atit ca om de afaceri cit si ca presedinte de club de fotbal. Inteleg ca la suparare se mai pot afirma astfel de ineptii, in realitate se poate gasi o solutie mai eleganta de a pune lucrurile la punct. Cu tot respectul pentru Dl. patron, ma solidarizez si cu (eventual) sigurul posesor de abonament in sectorul cu pricina, impotriva actiunii anuntate.


Leave a Reply

Your email address will not be published.