Pompierii


Pompierii !!! Pompierii !!!

asa ne strigau galeriile adverse dupa „spectaculoasa“ infringere impotriva celor de la SV Hamburg, in cupa U.E.F.A., cu 0-8. Se facea referire la numarul de apel telefonic 08, care era folosit pe plan national in caz de incendiu. Am sperat degeaba ca macar in meciul retur sa nu pierdem, insa ne-au batut cu 2-1, „la pas“.

Am mai suferit o infringere „frumoasa“ prin 1965 cu Dinamo, 10-1, infringere care a facut vilva la timpul respectiv in lumea fotbalistica. De asemenea am incasat o infringere „dureroasa“ la CS Tirgoviste prin 1977, cu 7-0, adversarii avindu-l pe N. Proca antrenor, iar noi incepind cu Adamache in poarta. Si aici fantezia fiecaruia a zburdat in voie, insa lucrurile s-au lamurit mult, mult mai tirziu. Nu pot sa trec peste cele doua intiniri cu CS Tirgoviste in B, fara sa-mi aduc aminte de o gramada de intimplari petrecute atunci, mai ales in afara stadionului. Cei care au fost la meciuri , stiu cu siguranta la fel de multe amanunte. Voi reveni cindva la aceste intilniri.

Mai tirziu a existat o perioda in care ni s-a lipit bascalios numele de ABBA, dupa celebra formatie suedeza, literele simbolizind succesiunea prezentei noastre ba in prima divizie, ba in a doua. Au mai fost citeva ABBA in fotbalul nostru si bineinteles nu era un motiv de satisfactie sa te numeri printre ele.

De multe ori, la o infringere cu un scor mai mare, imi aduc aminte de spusele unui cunoscut suporter stegar :“ bai, o puneam pe maica-mea in poarta, eu jucam aparator si cu Csobi si cu Nae tot faceam un 1-1 cu astia“. Mai tirziu cind Nae juca in spate, a schimbat scorul la 0-0. Desi ma gindeam sa enumar, in balanta, si citeva din victoriile noastre la scor, n-o s-o fac acum.

 Tradare, tradare, dar s-o stim si noi.

Desigur, dupa o infringere asa de categorica ca cea cu 0-5 impotriva CFR-ului Cluj, se nasc o gramada de intrebari, referitoare la starea actuala a echipei. Conceptul, strategia sau proiectul pe care se declara toti „trecatorii“ de la cirma echipei, ca sunt dispusi sa le duca la capat, nu sunt decit vorbe in vint. Mi-am aratat de mai multe ori mirarea, cum de nu este facut public un asemenea potential proiect ? Ce ar putea contine asa secret.? Daca as sti de ex. ca in acest campionat, se doreste promovarea a „n“ tineri crescuti de club, altfel as „inghiti“ aceasta infringere cu acesti tineri in echipa.

In realitate, se vede din avion, ca obiectivul echipei, a fost, ramine si va fi salvarea de la retrogradare. Strategia conducerii este ca rezolvarea acestui obiectiv sa se faca daca se poate „gratis“, eventual cu cheltuieli cit mai mici. Conceptul e simplu : facem ce vrem, ca doar noi bagam bani aici, fara sa scoatem profit asa ca mucles.

Mi-ar face o deosebita placere sa ma insel si sa am posibilitatea sa citesc undeva ceva concret despre strategia clubului nostru, caci nu-i asa: „Verba volant scripta manent.“

Hai ai nostri !

Hai Steagul Rosu !

 

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.