Ploesteanu, Proca, ……Szabo ?


Dupa atita ger si ceata ….revin si la gindurile despre :“in orasul de sub Timpa este o echipa mare…“.

Am scormonit si eu prin internet dupa „urmele“ lasate de stegarii nostri si am revazut cu placere imaginile filmate cu atit de multi ani in urma. Desigur, Silviu Ploesteanu va ramine pe veci in istoria clubului nostru, ca un exemplu de devotament si seriozitate, performanta cistigarii Cupei Balcanice, fiind practic cel mai valoros trofeu din vitrina noastra. Desi Nicolae Proca a fost citeodata contestat (motivele se cunosc) a ramas pina la urma in memoria noastra, ca un adevarat stegar , care si-a facut mereu datoria fata de club. Contributia lui la promovarea si realizarile echipei in prima divizie precum si memorabila partida cu Besiktas, vor ramine la fel la loc de cinste in istoria noastra. Mi s-au umezit si mie ochii revazind imaginile de la aceasta partida pe care am urmarit-o pe stadion, „de pe zid“ si care a reprezentat pentru multi dintre noi cel mai frumos meci de fotbal cu „steagu“. Am descoperit prin vechiturile mele doua articole despre acest meci, pe care le atasez cu placere la text.

Facind o paralela cu situatia de astazi, mi s-a parut interesant sa observ ca Adi Szabo are sanse foarte mari sa-si inscrie numele in galeria antrenorilor foarte indragiti de catre brasoveni. Activitatea lui fotbalistica ca jucator si antrenor, este in proportie covirsitoare petrecuta in Brasov. La „steagu“ a parcurs toate treptele, incepind de la juniorat, pina la antrenor principal. Nu trebuie sa uitam ca practic activind ca antrenor la copii, director al grupelor de juniori sau antrenor la echipa secunda, lui Adi i-au „trecut prin mina“ toata floarea fotbalului stegar.

Ne cunoastem de ceva vreme in urma si m-am bucurat sa pot face prin el, sporadic, citeva mici donatii de echipament sportiv pentru copii. Stiu ca este un om ambitios care si-a cladit doar prin munca si modestie statutul pe care il are astazi. Dupa multi stegari care si-au facut datoria cu onoare fata de club, ajungind antrenori principali ai stegarilor (nu-i numesc, ca sa nu uit pe careva) a venit si rindul lui Szabo. Mult succes Adi !

Hai ai nostri !

Hai Steagul Rosu !


Leave a Reply

Your email address will not be published.