Cristescu se va prezenta la reunirea FC Brasov


Chiar dacă a semnat un contract pe trei ani cu Univeristatea Cluj, valabil din vară, mijlocaşul Marian Cristescu se va prezenta la reunirea „stegarilor”, care va avea loc luni, şi, cel mai probabil, oficialii „galben-negrilor” vor încerca să scoată maximum posibil de la „şepcile roşii”, în cazul în care acestea vor dori să îl înregimenteze încă din această iarnă pe fotbalist.


„Deocamdată, el este jucătorul nostru şi, dacă pleacă de acum, trebuie să punem ceva în loc, întrucât ne aşteaptă un retur infernal. Am vorbit cu patronul Ioan Nicolae şi vom vedea ce este de făcut. Noi     i-am făcut lui Cristescu o ofertă de excepţie comparativ cu restul fotbaliştilor din lot, dar nu a vrut nici în ruptul capului să semneze. El s-a gândit la bani mai mulţi. Personal, cred că a semnat în urmă cu ceva vreme cu Universitatea Cluj şi doar acum acest lucru a fost făcut public. Nu ne-am gândit la o sumă pe care să o cerem pentru ca el să plece din această iarnă. Cristescu se va prezenta la reunirea lotului. Este profesionist şi trebuie să se pregătească şi să joace pentru FC Braşov cât timp mai are contract. Nu cred că îi convine să stea pe margine şase luni şi, dacă se va antrena cum trebuie, va fi folosit”, ne-a declarat preşedintele executiv al „stegarilor”, Iosif Kovacs.

„O parte din mine regretă”
La rândul său, Marian Cristescu a comentat cu privire la această mutare: „Am primit o ofertă bună, peste cea de la FC Braşov. În plus, proiectul de la Universitatea Cluj a contat enorm în decizia mea. Nu ştiu dacă la Braşov se va dori performanţă, în schimb acolo se vrea. Din punct de vedere al banilor, nu este o diferenţă foarte mare, dar şi stabilitatea financiară contează mult. Înţeleg că sunt probleme, dar nu îmi convine să aştept trei sau patru luni pentru a primi un salariu. Şi acum sunt întârzieri. Pe 23 decembrie am luat salariul pe luna septembrie, deci, imediat, se va ajunge din nou la trei luni de întârziere. Am înţeles că în perioada următoare, după ce va mai intra o tranşă din drepturile de televizare, vom mai primi ceva. Altfel, la Braşov mă simt ca acasă, sunt de şapte ani aici şi o parte din mine regretă faptul că voi pleca. Totuşi, cred că a venit timpul să mă gândesc şi la viitorul meu şi nu puteam refuza propunerea clujenilor. Stiu că cei de la «U» încearcă să mă transfere de acum, să vedem dacă grupările se vor înţelege. Dacă nu, nici o problemă. Sunt jucător profesionist, mă voi antrena la maximum, nu mă voi da la o parte şi voi da totul pe teren pentru FC Braşov în retur. Vreau să am evoluţii mai bune decât în prima parte a sezonului şi să ne îndepărtăm cât mai repede de zona retrogradării”.

„Trebuie găsită o soluţie”
Şi antrenorul Marius Şumudică a comentat pe marginea acestui subiect: „Este clar că prin plecările lui Chipciu şi Cristescu am pierdut mult din potenţialul echipei şi e obligatoriu să îi înlocuim cât mai repede. În cazul lui Cristescu, este o situaţie delicată şi trebuie găsită o soluţie. Nu ştiu dacă îl mai pot folosi. El este entuziasmat, e cu gândul la Cluj şi cred că mai bine luăm ceva bani acum, pe care să îi folosim pentru a transfera alţi fotbalişti care să fie concentarţi doar la ce au de făcut la Braşov”.

Lucian POP

,

Leave a Reply

Your email address will not be published.