Ciupe, cu piciorul in ghips


• Fundaşul lui FC Braşov, accidentat în meciul cu Belchatow, are piciorul în ghips pentru cîteva zile
• „Am avut ghinion, şi e păcat că întrerup perioada de pregătire“, spunea jucătorul

Fundaşul lui FC Braşov, Raul Ciupe (foto) schimbat în minutul 15 al partidei amicale jucate luni, cu Belchatow, a suferit o entorsă de gleznă şi ieri, în Antalya i-a fost imobilizat piciorul drept în ghips. „Este ghinion, pentru că trebuie să întrerup această perioadă de pregătire. S-a întîmplat pur şi simplu. A fost un duel aerian pentru minge şi cînd am aterizat, am simţit o durere la gleznă. Eu sper ca în 2-3 zile să dau jos ghipsul, apoi să încep alergările uşoare şi, încet, încet să reintru în programul normal de pregătire cu echipa“, declara Ciupe.

„Intervine monotonia, oboseala, stresul…“

Fundaşul braşovean a explicat şi că, pentru jucători este destul de greu de suportat un cantronament lung, pentru că intervine monotonia. „Pentru mine nu este cel mai lung cantonament. Pe cînd eram la Sportul am fost cu Dan Petrescu într-un cantonament foarte lung. Este foarte greu, pentru că intervine monotonia, oboseala, stresul… E bine totuşi, că avem meciuri amicale, iar rezultatele din meciurile amicale îţi dau încredere şi acest lucru contează foarte mult. Au venit cinci jucători noi la echipă şi sper să se integreze cît mai rapid, iar în retur să facem o figură cît mai frumoasă. Nu mă gîndesc la salvarea de la retrogradare, ci la o clasare cît mai sus. Pînă la meciurile cu Steaua, Dinamo şi Rapid, noi trebuie să ne concentrăm asupra primului meci din campionat, cel cu Pandurii. Ştim că vom avea un meci foarte dificil, însă vom juca acasă şi cu sprijinul suporterilor nu avem decît varianta victoriei“.

Ieri, sesiune de cumpărături

Altfel, jucătorii care au evoluat mai puţin în primele două meciuri din Antalya, dar şi cei care nu sînt puşi încă la punct cu pregătirea fizică au efectuat o şedinţă de pregătire la sala de forţă a hotelului Papillon Ayscha. După antrenament, tehnicianul lui FC Braşov, Marius Şumudică, şi-a anunţat jucătorii că după-amiză au program liber pentru o plimbare şi o sesiune de cumpărături.

Încă cinci amicale

Braşovenii mai au programate cinci partide amicale, după următorul program: 2 februarie: FC Braşov – Sigma Olomouc (Cehia), 5 februarie: FC Braşov – Slavia Sofia (Bulgaria), 8 februarie: FC Braşov – FC Slovacko (Cehia), 10 februarie: FC Braşov – Ujpest Budapesta (Ungaria), 13 februarie: FC Braşov – FK Jakodina (Serbia).

, ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.