„Nu vom fi depunctaţi“


• Oficialii echipei FC Braşov dau asigurări că echipa nu va fi depunctată
• „Am ajuns la o înţelegere, astfel că nu vor fi probleme“, spunea Aurelian Băbuţan, directorul general al clubului
• FC Braşov joacă astăzi ultimul meci amical din Antalya

Oficialii de la FC Braşov dau asigurări că, în ciuda deciziei Comisiei de Disciplină care a hotărît excluderea din competiţiile interne a mai multor formaţii din Liga a II-a, dar şi depunctarea altor grupări, gruparea de sub Tîmpa nu va avea probleme în acest sens. Directorul general al FC Braşov, Aurelian Băbuţan, spunea, ieri, că FC Braşov nu va fi depunctată şi nu va avea nicio altă problemă. „Am discutat cu cei de la Şcoala de Fotbal Gică Popescu şi am ajuns la o înţelegere, astfel că nu vor fi probleme. Sînt convins că nu vom fi depunctaţi, iar echipa nu va avea de suferit“, a declarat Aurelian Băbuţan, pentru site-ul oficial al FC Braşov. Potrivit Sport Total FM, Victoria Brăneşti, Mureşul Deva şi Arieşul Turda au fost deja excluse din competiţiile interne de Comisia de Disciplină, însă hotărîrea nu a fost făcută publică pentru că luni, marţi şi miercuri va avea loc o întrunire a Adunării Generale a FRF. Odată cu eliminarea celor două echipe din Liga a II-a, FC Braşov, Unirea Alba-Iulia, FC Olt, FC Snagov, Farul Constanţa şi FC Mureşul au fost penalizate cu două puncte pentru întîrzierea plăţilor faţă de echipele sau jucătorii cărora le datorează bani. Din cauza unor probleme asemănătoare, Gloria Buzău va fi penalizată cu 4 puncte. Unul dintre litigiile care au dus la această situaţie este acela dintre Dunărea Galaţi şi Şcoala de Copii „Gică Popescu“. Gălăţenii au de primit o sumă importantă de bani de la clubul lui Popescu, însă acesta se află în imposibilitate de plată, avînd la rîndul său de încasat o sumă mare de bani de la prima divizionară FC Braşov.

Patru juniori au impresionat în Antalya

În altă ordine de idei, FC Braşov se află pe final de stagiu de pregătire din Antalya, cantonament în care antrenorul Marius Şumudică a deplasat şi patru juniori: mijlocaşii Rareş Enceanu (17 ani), Horia Popa (18 ani), Alexandru Ţuţu (18 ani) şi atacantul Alin Damian (18 ani). Toţi patru se află la primul stagiu de pregătire extern şi ard de nerăbdare să debuteze într-un meci oficial pentru FC Braşov.

Enceanu a marcat cu Ujpest

Rareş Enceanu a început fotbalul la Torpedo Zărneşti iar primul antrenor a fost chiar tatăl său, Adrian Enceanu, fost jucător la FC Braşov. La vîrsta de 12 ani a făcut pasul la FC Braşov, unde a lucrat cu antrenorul Nicu Văduva. Enceanu este considerat de Marius Şumudică un jucător cu un viitor frumos, iar în acest cantonament a confirmat aşteptările. În meciul cu Ujpest, zărneşteanul, care este mezinul lotului, a marcat golul victoriei. „Antrenorul mi-a dat foarte multă încredere pentru că am jucat destul de mult în acest stagiu. Ard de nerăbdare să joc în Liga I. Tatăl meu mi-a spus mereu să rămîn modest şi să muncesc mult la antrenamente pentru că doar aşa voi ajunge fotbalist. Abia aştept să debutez în Liga I, în tricoul lui FC Braşov. Vreau să ajung un fotbalist cunoscut în România, şi apoi, de ce nu, chiar şi în străinătate“, spunea Enceanu.

Popa, convocat la naţionala Under 19

Horia Popa a început fotbalul la 6 ani la FC Braşov. Primul său antrenor a fost Adrian Stan, apoi a fost preluat în grupa antrenată de Nicu Văduva. „În turul campionatului am prins de două ori lotul în meciurile cu Gaz Metan Mediaş şi FCM Tîrgu Mureş, iar acest lucru mi-a dat încredere. Aştept cu nerăbdare să debutez în Liga I în tricoul lui FC Braşov. Sper să primesc această şansă cît mai repede şi îmi doresc foarte mult să confirm aşteptările. În acest cantonament am primit şi o veste extraordinară, am aflat că sînt convocat la lotul naţional Under 19, pentru un stagiu de pregătire la Mogoşoaia.“

Damian vrea un debut în acest an

Poreclit „Neamţul“, Damian a început fotbalul la 9 ani la FC Braşov cu antrenorul Nicu Văduva. În meciul cu echipa bulgară Beroe Stara Zagora, Damian a marcat un gol fabulos. „La echipa mare antrenamentele sînt mai dificile, intensitatea este mult mai mare, însă mă descurc, şi uşor, uşor voi creşte în valoare. Toţi jucătorii m-au felicitat pentru golul marcat cu Beroe. Visul meu este să debutez în acest an în Liga I. Sînt braşovean, astfel că îmi doresc foarte mult să devin un jucător de bază la FC Braşov.“

Ţuţu se simte pregătit să intre în teren cu Pandurii

Ţuţu a început fotbalul la 12 ani, iar primul său antrenor a fost Emil Borgovan, apoi a trecut la grupa lui Nicu Văduva. A mai lucrat la centrul de copii şi juniori de la FC Braşov cu Mihai Panache şi Adrian Szabo.
„Am fost convocat pe ultima sută de metri în acest cantonament. Sînt o fire foarte muncitoare, ambiţios şi nu cedez niciodată. Dau totul în teren din primul pînă în ultimul minut. Eu simt că sînt pregătit să joc chiar în meciul cu Pandurii, dacă se va apela la serviciile mele. La juniori am fost obişnuit sa joc meci de meci, astfel că abia aştept să debutez şi să joc cît mai mult pentru echipă, iar în viitor să joc la echipa naţională.“

Şumudică a bruscat un arbitru asistent

• Antrenorul formaţiei FC Braşov, Marius Şumudică, s-a enervat foarte tare la finalul partidei de vineri, pe care echipa sa a cîştigat-o, cu scorul de 3-2 (1-1), în faţa formaţiei Ujpest din Ungaria, în cadrul stagiului de pregătire din Antalya. Tehnicianul a protestat faţă de minutele de prelungire dictate de centralul partidei, iar în momentul în care arbitrul asistent i-a arătat cronometrul l-a apucat de mînă împingîndu-l. Şumudică l-a înjurat pe arbitru, cei doi fiind aproape de a se lua la bătaie. Ei au fost despărţiţi de ceilalţi membri ai staffului tehnic al echipei braşovene. Golurile formaţiei ardelene au fost marcate de Ilijoski (’22), Moutinho (’61) şi Enceanu (’90+1), în timp ce pentru Ujpest au înscris Barczi (’7) şi Nikon (’85 din penalti). Marius Şumudică a început partida cu următorul unsprezece: Felgueiras – Mateiu, Diogo, Cr. Munteanu, Cr. Ionescu – Viveiros, Bruno Madeira, Distefano, Udoji – Ilijoski, Moutinho. În repriza secundă a întîlnirii au mai intrat: Ciupe, Machado, Majernik, Buga, Davide Dias, Enceanu, Mauro Alonso, Damian şi Hadnagy. Ultimul meci de verificare din stagiul desfăşurat în Antalya este programat astăzi, de la ora 14.15, atunci cînd FC Braşov va întîlni formaţia FC Tiraspol, locul 7 în prima ligă din Moldova.

Autor: Melania GAVRILĂ (Monitorul Expres)


Leave a Reply

Your email address will not be published.