In groapaDinamola propriu sau la figurat ? Urmatorul meci din „ Stefan cel Mare“ imi aduce in minte in primul rind „defilarea“ galeriei noastre de pe bulevardul amintit, condusa de masini ale militiei si „urarile“ de bine de pe margine din partea dinamovistilor. Deplasarile inspre Bucuresti nu erau o problema, mai mult era teama sa nu se lase cu bataie. La noi acasa stadionul era plin iar dinamovistii erau plasati la inceput in peluza dinspre Fartec, iar mai tirziu aproximativ sub tabela de marcaj de astazi. 
Desigur ei aveau multi sustinatori brasoveni, in special cei care activau la Dinamo Brasov, apoi bineinteles din obligatie lucratorii din militie si „interne“, insa si microbisti care simpatizau cu ei din convingere.

 


La Dinamo Bucuresti s-au format sau au activat o multime de jucatori care au ramas in analele fotbalului romanesc. Din multimea de jucatori cunoscuti de la Dinamo Bucuresti, in programul de meci pe care il postez, apare Dudu Georgescu, prima „gheata de aur“ a Romaniei. Chiar daca planeaza inca o umbra de indoiala cum a reusit D.Georgescu sa inscrie atit de multe goluri, performanta lui ramine in istoria fotbalului european. Cu toate schimbarile tactice sau de tehnica si strategie ale jocului de fotbal modern, golgheterii au avut si vor avea mereu parte de o simpatie deosebite din partea microbistilor.  

Dudu
Daca pe stadionul lor eram „cuminti“, acasa ne doream din tot sufletul sa cistigam sau sa le incurcam socotelile. Unul dintre cei ma huiduiti jucatori de pe stadionul nostru, a fost Cornel Dinu. Am si acum in urechi scandarile impotriva lui insa nu-mi permit sa le reproduc. Interesant este faptul ca altfel se punea problema cind dinamovistii jucau in echipa nationala. Atunci erau ai nostri a tuturor, iar C.Dinu a fost multa vreme capitanul echipei nationale. 

Av
O eventuala victorie impotriva lor ne oferea o satisfactie deosebita, militienii disparind pur si simplu dupa meci, nedorind sa fie pusi in situatia de a suporta „mistourile“ cu dublu inteles la adresa lui Dinamo. Din pacate, la vremea respectiva noi nu pre i-am incurcat, dimpotriva.

Cl

Revenind la ai nostri, sunt de parere ca Adi Szabo, daca va fi lasat, va reusi sa formeze o echipa competitiva de liga 1. Logica simpla ma conduce la aceasta parere. El cunoaste cel mai bine potentialul jucatorilor crescuti de club. La toate schimbarile care se anunta in fotbalul nostru intern, raminerea in prima liga a tarii cred ar fi un lucru excelent pentru noi. Cu toate necazurile privind probleme financiare ,eventuale sanctiuni impotriva clubului sau suporterilor etc., important este ca pina la urma sa nu ajungem si noi ca multi altii, in groapa.

Hai ai nostri !

Hai Steagul Rosu !


Leave a Reply

Your email address will not be published.